Citroentiramisu

Citroentiramisu

Dit recept uit "Mijn favoriete desserts" van Janneke Philippi is op diverse foodblogs terug te vinden en iedereen is er enthousiast over.

De kleine Amaretti (harde Italiaanse amandelkoekjes) had ik al in huis, dus dat kwam goed uit. Het leek mij een leuk dessert voor de kerst en niet ingewikkeld, dus succes gegarandeerd. Toch besloot ik om het eerst even uit te proberen, omdat ik het nog niet eerder had gemaakt en dat was maar goed ook.

De eerste poging was geen succes, maar ik snapte eigenlijk al direct wat er was misgegaan. Je moest de Amaretti in de citroensiroop dopen en de overgebleven siroop door het mengsel van slagroom en mascarpone mixen. Aangezien ik kleine Amaretti had (waar ik er weliswaar meer van had gebruikt) had ik teveel citroensiroop over en dus werd mijn roommengsel niet alleen veel te dun maar ook veel te citroenig.

Poging twee, want het leek me nog steeds een lekker dessert. Nieuwe mascarpone gehaald en vol goede moed een nieuwe poging gewaagd. Blijkbaar moest het gewoon een ander dessert worden voor kerst, want ook deze keer ging het mis. Toen ik de slagroom en mascarpone aan het mixen was ging het schiften. Ik baalde enorm en kon het niet uitstaan, zo'n simpel dessert en dan toch al twee keer mislukt! Dat er ooit nog een derde poging ging volgen was een ding dat zeker was, maar niet voor de kerst.
Aangezien ik nog een restje mascarpone en slagroom had, wat op moest, was vorige week het moment.... en jawel drie keer is scheepsrecht. En hoewel ik niet super-enthousiast was, maar dat hing misschien ook samen met mijn verwachting en ervaringen, het is voor herhaling vatbaar maar dan ga ik wel voor de grotere Amaretti.

Reactie toevoegen