Koekhuisje

Koekhuisje

Mijn nichtje kwam weer gezellig een paar dagen logeren, vanwege de herfstvakantie, en dan wordt er meestal wel gebakken. Een paar weken geleden heeft ze voor haar zevende verjaardag het boek "De kleine banketbakker" van Jonah Freud & Cees Holtkamp gekregen. Echt een leuk boek voor kinderen met goede basisrecepten. Bij het zien van de omslag (een koekhuisje), wist ik het meteen... die gaan we samen maken.

Het zijn er twee geworden omdat ik op internet ook een recept had gevonden waar ik benieuwd naar was en natuurlijk omdat ik het zelf stiekem ook heel leuk vond. In het recept van Cees Holtkamp wordt alleen anijspoeder als smaakmaker gebruikt en in het recept wat ik op internet had gevonden gaan speculaaskruiden en wordt bruine basterdsuiker gebruikt in plaats van witte basterd. Van het overige deeg hebben we koekjes gemaakt, dan konden we meteen proeven. Welke nu het lekkerste is, ik weet het niet. Mijn nichtje vond de speculaas het lekkerst, maar ik heb wel eens lekkerdere speculaas gebakken. De anijsvariant is op zich lekker, maar ook die vond ik niet super, dus hoe blij je wordt van het opeten... ik heb mijn twijfels! De voorpret (het uitzoeken van de versiering) en het maken van het huisje was in ieder geval erg leuk. Je moet natuurlijk wel weten wat je op je huis plakt, dus dat lukt niet zonder te proeven;-).

Reactie toevoegen