Kersen-kruimeltaart

Kersen-kruimeltaart

Deze kersen-kruimeltaart komt ook uit “Bakboek – de klassiekers” van Eric van den Hende en opnieuw heb ik er een hele taart van gemaakt in plaats van gebakjes. Het was wel een bewerkelijk recept met drie soorten deeg (voor de bodem, het amandelspijslaagje en de kruimeltop) en dan moest je de kersen nog binden. Hoewel ik fan ben van amandel en amandelspijs vond ik het in deze taart net iets te nadrukkelijk aanwezig. Misschien dat de kersen niet zuur genoeg waren, waardoor het net niet in evenwicht was. Of  het amandelmeel door de kruimellaag was net too much, dat kan ook.

Ik ben in ieder geval vandaag in de herkansing gegaan met het overgebleven deeg en heb daar een appel-kruimeltaart van gemaakt. Hierin heb ik minder spijs verwerkt en het amandelmeel in de kruimellaag vervangen door bloem. Of dat een succes is.... geen idee, want ik heb deze aan een goede vriendin gegeven omdat haar oudste dochter vandaag haar zwemdiploma B heeft gehaald!

Reactie toevoegen