Zeeuwse Bolus

Zeeuwse Bolus

Als Zeeuwse (van oorsprong) heb ik goede herinneringen aan de bolus en deze stond daarom ook al lange tijd op mijn bak(wens)lijstje om een keer zelf te maken. Door de jaren heb ik diverse recepten verzameld, maar nog niet eerder de moed gevat om eraan te beginnen. Misschien toch ook vanuit de gedachte "hoop werk, weinig resultaat" om teleurstelling te voorkomen. Totdat ik het enthousiaste verhaal las op de blog van Myrthe, van kleinstukjedan.nl. Dit kon niet missen, succes gegarandeerd, een recept dat absoluut de moeite waard is!

Ze zagen er al super goed uit toen ze nog moesten rijzen. Dit moest volgens het recept gebeuren op een warme, vochtige plaats. Bijkomend voordeel, de was is nu ook klaar omdat ik ze heb laten rijzen in het washok terwijl de droger aan stond ;-)

Zo kwamen ze uit de oven en als je ze omdraait zien ze er precies zo uit als van de bakker. Qua smaak doen ze zeker niet onder, enige verschil is waarschijnlijk dat die van de bakker wat dikker zijn.

Reactie toevoegen