Vogeltje

Vogeltje

Na een lange periode van niet bakken en wat experimenten met andere taarten had ik weer zin om eens een marsepein taart te maken. Om het mezelf wat makkelijker te maken heb ik voor een eenvoudig puzzelplaatje gekozen en ook de vulling heb ik simpel gehouden, gewoon slagroom met kersenjam. Wel heb ik geëxperimenteerd met het aanvetten van de slagroom met mascarpone, daardoor wordt het steviger. Hiermee heb ik ook de taart afgesmeerd, in plaats van botercreme, wat ik daarvoor normaal gesproken gebruik. Ik geloof dat botercreme toch wel beter is om het aantrekken van vocht tegen te gaan, maar dit scheelde tijd ;-)

Reacties

Ziet er zeer kundig uit. Ik denk dat ik ook eens een keer wat ga proberen. Ik vraagje donderdag nog wel even uit. Denk je dat ik ook zoiets in elkaar kan flantsen? En hoe doe je dat als je eerst de cake bakt, vries je die dan in of wat?

Reactie toevoegen