Verjaardagstaart

Verjaardagstaart

Lang geleden dat ik een taart heb gemaakt, maar de 35e verjaardag van mijn zus was een mooie gelegenheid om weer eens een poging te wagen.

En ik ben het nog niet verleerd. Alhoewel, het zat niet echt mee. Ik wilde hem met drie lagen vullen (laag banketbakkersroom, laag abrikozenjam en laag chipolatapudding), maar het ging mis met snijden. Bij een taart van 26 cm doorsnede is dat ook wel erg ambitieus als je het gewoon op de hand met een broodmes doet. Dus "plan B" in werking gesteld en gegaan voor twee lagen (de jam heb ik nu onder de chipolatapudding gedaan). Ook het bekleden zat tegen, ik heb de marsepein wel drie keer uit moeten rollen. Dat kwam vooral omdat de marsepein wat uitgedroogd was, dus de eerste keer scheurde het meteen, de tweede keer verschoof het patroon, maar drie keer is scheepsrecht. Er zitten nog steeds wel scheurtjes op de randen, maar het moet maar!

Reactie toevoegen