Rabarber-kruimeltaart

Ingrediënten cake:

  • 100 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 150 gram ei (ongeveer 3 eieren)
  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 35 gram amandelmeel
  • 35 gram yoghurt
  • 60 gram suiker
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • 400 gram rabarber in stukjes (ongeveer 2 cm)
  • rasp van 1 sinaasappel

Voor de kruimellaag:

  • 130 gram boter
  • 130 gram bloem
  • 130 gram suiker
  • snufje zout
  • 30 gram havermout
  • 30 gram amandelschaafsel

Smelt voor de kruimellaag de boter in een pannetje, meng de bloem met de suiker en het zout en roer de havermout en het amandelschaafsel er doorheen. Wrijf er met je vingers kruimels van en zet dit even in de vriezer terwijl je de rest maakt.

Klop voor de bodem de boter en suiker romig en voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem, het zout, de geraspte citroenschil, het bakpoeder en het amandelmeel door elkaar en spatel dit door het botermengsel. Roer tot slot de yoghurt erdoorheen. Bedek een bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag erover. Ik gebruik hiervoor een vierkante vorm van 22x22 cm.

Meng 60 gram suiker met de maïzena en roer dit door de rabarberstukjes samen de de rasp van de sinaasappel. Verdeel de rabarber over het beslag en tot slot de kruimels. Bak de plaattaart in een voorverwarmde oven op 180℃ (hetelucht 160℃) in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar.