Kokoskransen

Ingrediënten:

  • 130 gram kokosrasp
  • 100 gram kristalsuiker
  • 12 gram bloem
  • snufje zout
  • 30 gram glucosestroop (of honing)
  • 50 ml melk
  • 20 gram ei
  • eidooiers
  • ouwel (10 rondjes met diameter van 10 cm)

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ouwel over de plaat. Meng in een grote kom of keukenmachine de kokos, bloem, suiker en zout door elkaar. Verwarm in een steelpannetje de glucosestroop samen met de melk op laag vuur. Blijf goed roeren tot de glucose opgelost is. Voeg al roerend het glucosemengsel toe aan de droge ingrediënten. Voeg het ei toe en meng tot een soepel en spuitbaar deeg. Is het deeg te zanderig? Kneed een of meerdere eidooiers er doorheen tot het deeg soepel en sappig is. Doe het deeg in een spuitzak met een kartelspuitmond van circa 13 millimeter. Spuit kransen op de ouwel. Bak de kransen in een voorverwarmde oven op 200 ℃ in 10 minuten goudbruin. Houd de koeken in de gaten, ze branden snel aan.

Glucosestroop kun je eenvoudig zelf maken door druivensuiker en water (in gelijke hoeveelheid) te laten inkoken tot een suikerstroop.