Cake (basisrecept)

Ingrediënten warme methode:

  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 1,5 gram zout
  • rasp van een citroen

De eieren, suiker, citroenrasp en het zout al roerend verwarmen tot 37℃  en vervolgens opkloppen tot een mooie luchtige massa. Smelt de boter (niet laten koken). Als de eieren mooi luchtig zijn, de gezeefde bloem erdoor spatelen en spatel tot slot geleidelijk de boter erdoor. Vet het cakeblik in met boter en bestuif licht met bloem. Vul deze met het cakebeslag en strijk het mooi glad. Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 140 ℃ (heteluchtoven 120℃) goudbruin en gaar. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in het bakblik, daarna kun je gemakkelijker lossen en verder laten afkoelen op een rooster.

Ingrediënten koude methode:

  • 3 eieren
  • 150 gram basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 1,5 gram zout
  • raps van een citroen
  • 150 gram vulling naar wens

Mix de boter met de suiker, citroenrasp en zout goed luchtig. Voeg de eieren in gedeelten toe. Als alle eieren zijn opgenomen en er een goede luchtige massa is ontstaan spatel dan de gezeefde bloem erdoor. Haal de vulling licht door de bloem en spatel deze als laatste erdoor. Vet het cakeblik in met boter en bestuif licht met bloem. Vul deze met het cakebeslag en strijk het mooi glad. Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 140 ℃ (heteluchtoven 120℃) goudbruin en gaar. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in het bakblik, daarna kun je gemakkelijker lossen en verder laten afkoelen op een rooster.