Appelbeignets

Ingrediënten:

  • bladerdeeg (bijvoorbeeld 2x rol 270 gram)
  • 2-3 Goudreinetten
  • 75 gram banketbakkersroom
  • 150 gram amandelspijs
  • suiker
  • kaneel

Roer de banketbakkersroom door de amandelspijs. Maak kaneelsuiker door wat kaneel toe te voegen aan kristalsuiker (naar eigen smaak). Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in plakken van 1-1,5 cm. Snijd vierkantjes van het bladerdeeg (ik haalde 8 vierkantjes uit 1 rol) en leg op de helft van de vierkantjes een schijf appel. Vul het gat met de spijsroom en leg de overgebleven plakjes bladerdeeg op de appel. Maak eventueel de randen vochtig met water zodat het beter plakt. Druk de randen rondom goed vast, bijvoorbeeld met een vork, en snijd het overtollige bladerdeeg rondom eraf. Frituur de beignets in olie op 175-185 ℃, iedere kant ongeveer 3 minuten, en wentel ze direct na het frituren door de kaneelsuiker. Ik bakte er 10 in totaal (8 stuks + 2 door de overige restjes bladerdeeg opnieuw uit te rollen).