Ballerina

Ballerina

Afgelopen vrijdag heb ik een workshop gevolgd van Annelies van Tessel, zij is zeer bekend in "taartenland" op het gebied van boetseren en suikerkunst. Vooral het maken van gezichtjes en het geven van gezichtsuitdrukking wat één van haar specialiteiten is, was voor mij de reden om een keer een workshop bij haar te willen volgen. Het was erg leerzaam en leuk, niet alleen het maken van het gezichtje was een eye-opener, maar ook de handjes.

Vandaag heb ik het haar nog gemaakt (met knoflookpers), omdat het hoofdje eerst goed moest uitharden, vandaar dat ze nu pas op de foto kon.

Wat ik persoonlijk wel jammer vind, is dat het niet echt eetbaar meer is. Door de fondant zit namelijk tylose (dit wordt gebruikt om het harder en steviger te maken) en daardoor is het nu een beeldje van suiker geworden. Theoretisch gezien kun je het nog eten, maar het is niet aan te raden. Het staat natuurlijk prachtig op een taart, maar zelf vind ik dat ook decoratie eetbaar en lekker moet zijn. Ik denk dus niet dat ik het veel ga gebruiken, maar de technieken zullen zeker van pas komen.

Reacties

Schattig zeg. Erg handig met nichtjes in de familie...
Ik ben ook heel nieuwsgierig naar de handjes. Heb in juni een beertje gemaakt met een duim in de mond...en was daar net zo lang mee bezig als de rest van het beertje.

Reactie toevoegen