Zwitserse noten-karameltaart

Ingrediënten deeg:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 1/4 theelepel zout

Ingrediënten vulling:

  • 300 gram suiker
  • 100 ml water
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram walnoten grof gehakt (ik heb wat minder walnoten genomen en wat amandelen en pistachenoten erbij gedaan, vooral de pistachenoten zijn een aanrader)

De bloem, de suiker en het zout door elkaar scheppen. De boter en het ei toevoegen en alles snel tot een deegbal kneden. Laat het deeg afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten rusten.

Verhit in een pan met een dikke bodem de suiker en het water tot de suiker gesmolten en lichtgeel is. Neem de pan van het vuur en roer beetje bij beetje de slagroom erdoor en tot slot de noten. Goed roeren tot alle suiker is opgelost en de massa dan laten afkoelen.

Vet een taartvorm in (24 cm). Rol een ruime helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ongeveer 28 cm. Bekleed de vorm met het deeg en schep het notenmengsel erin. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap van 24cm. Dek de taart hiermee af en druk de rand goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant eventueel met wat losgeklopt ei.

Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven op 175°C  in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.

 

Trackbacks and Pingbacks

  1. Zwitserse noten-karameltaart | Mientje's Baksels - 25. May, 2014

    […] recept van deze Engadiner Nusstorte (Zwitserse notentaart met karamel) komt uit het boek […]

Schrijf een reactie