Herfstkoekjes

Koekjes

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 400 gram bloem
  • 3 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille aroma
  • snufje zout

Mix de boter, suiker en het vanille aroma tot een romig geheel. Voeg het ei toe en mix tot deze volledig is opgenomen. Doe tot slot de bloem, bakpoeder en het zout erbij en mix kort tot alle ingrediënten een bal vormen. Laat het deeg 30-60 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180℃.
Rol het deeg uit tot de ongeveer 3-4 millimeter dikte en steek het gewenste vormpje uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 10-12 minuten gaar.

 

Variatietip:
voor citroenkoekjes kun je de vanille vervangen door citroenrasp van een halve citroen. Voor chocoladekoekjes vervang je 50 gram bloem door cacaopoeder en laat je ook de vanille achterwege.