Eivrije cake

Ingrediënten:

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram plantaardige margarine (of roomboter)
  • 1 theelepel zout
  • 400 ml water
  • 75 gram rozijnen
  • 530 gram patent tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder

Verwarm de oven op 160C (hetelucht). Breng de twee soorten basterdsuiker met de boter, het zout, het water en de rozijnen aan de kook. Haal het mengsel na het koken van het vuur en laat het goed afkoelen tot handwarmte. Schep het vlies dat zich soms op het mengsel vormt eraf. Zeef de bloem met het zakje bakpoeder en meng dit goed met elkaar. Meng het afgekoelde boter-suikermengsel met het bloemmengsel en roer net zolang tot het de juiste deegstructuur heeft. Vet een taartvorm in en giet het mengsel hierin. Plaats de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in 45 à 60 minuten gaar. Haal de cake wanneer deze gaar is uit de oven en laat deze ca. 5 minuten rusten alvorens je hem uit de vorm stort.