Cadeautaart

Cadeautaart

Voor het eerst heb ik een vierkante taart en een strik gemaakt, een dubbele uitdaging dus. Het maken van de strik van marsepein was echter de grootste uitdaging. Over het algemeen wordt namelijk geadviseerd om hiervoor (en ook voor het boetseren) fondant te gebruiken in plaats van marsepein, omdat dit met toevoeging van tylose beter uithardt. Zoals je misschien weet heb ik een sterke voorkeur voor marsepein, dus ben ik op het forum van De leukste taarten gaan zoeken of het echt niet anders kon. Daar heb ik een tip van iemand gevonden, om het een uur op 40 graden in de oven te doen om het uitharden te versnellen. En dat bleek te werken, dus ook met marsepein en tylose is het mogelijk!

Het bekleden van de vierkante taart was eigenlijk heel makkelijk, zolang je maar met de hoeken begint. Alleen geldt ook hierbij, net als voor iedere andere taart, hoe strakker je biscuit hoe strakker je taart.

De taart is gevuld met lemoncurd en “luchtige yoghurtpudding kwarktaart citroen” van Mona, afgesmeerd met meringue botercreme en bekleed met marsepein.

Reactie toevoegen